NU FÅR DET VARA NOG!

Vilken kraftfull rörelse som startat med kampanjen #metoo

Det är en revolution, en frigörelse och det inger hopp för våra barns vuxna liv, för att de ska få kliva in i en vuxenvärld som andas jämlikhet utan sexuella trakasserier och osunda normer. Jag och mina medsystrar runt om i världen har fått nog nu; inga barn ska behöva ärva ett klimat där det är normalt att bli nedtryckt, att bli klämd på eller utsättas för sexuella trakasserier.
  Men vi klarar det inte utan er män som säger ifrån. Har kampanjen fått dig att reflektera över dig själv och ditt beteende? Bra, då är vi ett steg närmare. För rörelsen inbegriper alla. Och när vi börjar förstå att det gäller oss alla, inte bara de andra, då börjar vi agera. Så ser vi till, att en gång för alla, cementera alla sexuella trakasserier och osunda normer.
  För nu är vi på gång, rörelsen har precis startat och nu ger vi oss aldrig, vi har fått nog!


I årets sista nummer tackar vi förbundssekreteraren Conny Jonsson som nu lämnar över rollen till mig. En roll som jag känner mig oerhört hedrad över att få förvalta. Jag ska göra mitt yttersta för att få Förbundet Agenda 21 och Gröna Draken att lyfta till nya gröna höjder.

Förutom alla härliga julklappstips ni får ta del av i tidningen så vill jag ge er mitt bästa tips, se Broarna i Madison County på Västmanlands Teater. Det är en helt fantastisk uppsättning, Cicilia Sedvall och Kajsa Ernst gör strålande insatser som Francesca och Samuel Fröler blir Sveriges svar på Clint Eastwood. Föreställningen får en att reflektera över hur ett ögonblicks beslut kan förändra återstoden av ens liv. Precis som en medveten handling i #metoo-rörelsen gör.

Med hopp om en riktigt God jul och gott nytt år


  

 Lotta Görling, chefredaktör